Едно от емблематичните лица в Рилски спортист безспорно е бившият играч

...
Едно от емблематичните лица в Рилски спортист безспорно е бившият играч
Коментари Харесай

Орлин Старокин: Младите вече не питат по-опитните за съвети

Едно от емблематичните лица в Рилски състезател несъмнено е някогашният състезател на Левски, Локо (София), Ботев (Пловдив) и Пирин Орлин Старокин. Левият защитник, който към този момент работи като отбранителен халф, приключи кариерата си през лятото, въпреки да имаше още година контракт с " орлетата ".
 Рилски състезател спря победната серия на Костинброд Рилски състезател спря победната серия на Костинброд
" Говорих с Люси Киров, който беше попитал Христо Крушарски и той е дал единодушието си. Не се усещам в оптимална форма, тъй като преди 3 месеца споделих край, само че го върша от обич към спорта и да оказа помощ на господин Крушарски и на новия треньор, от който също имам положителни усещания. В състава има отлични момчета - като футболисти, като характери, като хора. Колективът е на положително равнище ", съобщи Старокин пред " Мач Телеграф ".

Старокин признава, че не съумява да влезе в петдневния подготвителен режим на Рилски, защото се занимава със фамилен бизнес със брачната половинка си, а настрана учи и магистратура в Академията на Министерство на вътрешните работи.

" Реших вместо да вървя да играя на дребни малки врати, по-добре да съм на огромния терен, тъй като това е бил целият ми живот. Но несъмнено равнището ми не е както преди, въпреки всичко от 2004-та играя. Към момента не мога да кажа, че съм предан професионално на футбола. За мен няма връщане обратно и няма да се отметна ", сподели 35-годишният Старокин.

Младите в отбора пък рядко го питат за опита му и предишното му в огромния футбол.

" Като по-млад аз питах, само че настоящето потомство е по-различно - в Нефтохимик говорех с Митко Трендафилов, Станимир Димитров, Наско Борносузов. Преди това съм се съветвал и със Стоян Колев, с Бадема, Велизар Димитров. Във всеки тим имаше по 7-8 отлични футболисти и тогава футболът бе на по-високо равнище, тъй като в този момент е парадайс за младите футболисти - единствено някой да се покаже напълно малко и хоп - в националния тим ", приключи Орлин Старокин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР